×
Menu
Index

EZ-web

Publicaties

De Publicaties maakten voorheen gebruik van Flash. Dit is een verouderde techniek die per eind 2020 door de belangrijkste browsers niet meer ondersteund zal worden. In deze release wordt dit volledig omgezet naar HTML5 in combinatie met javascript. Hierdoor zullen een aantal zaken veranderen:
 
Ook de URL's naar de publicaties zijn in deze release aangepast (zowel qua domein als opbouw). Dit kan gevolgen hebben voor klanten die hier gebruik maken van d.m.v. de webshop.xml versie 3.1.
Een voorbeeld van hoe het op dit moment in deze xml-versie staat:
 
<Asset position="9" type="Catalog" category="6">
             <Description>A.S.F. Fischer</Description>
<Url>https://zuil.ez-base.nl/catalogi/ASF-Fischer/ezbase/&amp;openpage=19</Url>
</Asset>
Vanaf deze release is dit:
 
<Asset position="9" type="Catalog" category="6">
             <Description>A.S.F. Fischer</Description>
             <Url>https://www.ez-catalog.nl/catalog/ASFFischerBV/1/?Download=True&Search=True&page=19</Url>
</Asset>
 
Voor klanten die onze publicaties tonen op hun eigen website gaan er een aantal zaken veranderen. De benodigde aanpassingen die u hiervoor zult moeten uitvoeren hoeven niet direct geimplementeerd te worden: de komende periode zullen de publicaties zowel op de oude als op de nieuwe server draaien. U zult hierover een mailing ontvangen.
 
Bij de uitrol van deze release kunnen tijdelijk bepaalde publicaties niet zichtbaar zijn of linken in publicaties niet goed werken.
 
Vanaf deze release is het mogelijk zelf een HTML insluitcode samen te stellen, waarmee een publicatie ingesloten kan worden op de eigen website.
 

Artlink

Als in de Artlink import een eigen classificatie aangeleverd werd en in verschillende niveaus werd exact dezelfde classificatienaam gebruikt, dan konden de niveaus in de verkeerde volgorde opgeslagen worden. Dit is aangepast in deze release.