×
Menu
Index

EZ-catalog

 
 

Artikelen importeren

Artikelen kunnen aangeleverd worden met behulp van een Excelbestand, dat geïmporteerd kan worden in EZ-catalog.
Vooral grotere importbestanden kunnen problemen opleveren: ze draaien uren en hinderen daarbij andere taken. Daarnaast wordt ons platform steeds intensiever gebruikt. Daarom is in deze release een volgende stap gezet om de artikelimport te optimaliseren.
 
Wijzigingen
Voorheen werden voor elke artikelimport wijzingingen bewaard in de database, te vinden onder Assortiment, Wijzigingen:
 
Na het dubbelklikken op een artikelgroep werd het onderstaande scherm geopend waar zichtbaar was wat er gewijzigd, toegevoegd of verwijderd was bij deze artikelgroep:
 
Dit scherm was ook benaderbaar vanuit Beheer artikelgroep:
en vanuit het redigeerscherm:
Verder was het mogelijk om in de workflow met de rechtermuisknop het wijzigingenscherm te benaderen:
Bij het importeren van artikelen was het bijhouden van de wijzigingen een grote vertragende factor. Bovendien werd het weinig gebruikt. Daarom is dit deel van de programmatuur verwijderd en zijn bovenstaande opties niet meer beschikbaar vanaf deze release.
 
Voor het controleren van een artikelimport is al enige tijd geleden de voorcontrole ingebouwd. Dit is een rapportage die de mogelijkheid biedt om voorafgaand aan de artikelimport te controleren wat toegevoegd, gewijzigd of verwijderd zal worden als gekozen wordt dit artikelbestand te importeren. Zo kan bijvoorbeeld voorkomen worden dat de artikelen in de database onbewust worden verarmd.
 
Vergelijk met vorige import
 
Bij het importeren van artikelen bestond de mogelijkheid om de import te vergelijken met de vorige import in plaats van met de artikelgegevens die aanwezig zijn in de database.
Ook deze optie werd weinig gebruikt maar vertraagde de artikelimport wel. Daarom is ook dit gedeelte verwijderd uit de programmatuur en is deze optie vanaf deze release niet meer beschikbaar.
 

Synchronisatie

Iedere nacht worden wijzigingen die aangebracht zijn in EZ-catalog naar EZ-web gesynchroniseerd. Het kwam de laatste tijd voor dat deze synchronisatie niet volledig uitgevoerd werd door een fout in artikelgroeperingen (veroorzaakt door het samenvoegen of splitsen van artikelgroepen). In deze release is dit opgelost.
 

Uitbreiding import synoniemen

Het importeren van synoniemen is uitgebreid met metadata van de classificatie:
Dit kon voorheen alleen per classificatie ingegeven worden:
Het kon al wel geëxporteerd worden.
Klik hier om te zien hoe het importformaat eruit ziet.