×
Menu
Index

EZ-web

Webservices

In deze release zijn de Webservice onderhanden genomen: er zijn bugs opgelost en er is functionaleit toegevoegd.
 
Bestaande Webservices zullen ongewijzigd hun werk blijven doen.
 
Toegevoegde functionaliteit (lees in de Webservice documentatie alle details):
1
Voorheen kon bij de Webservices "ERP-lijst exporteren" en "Artikel of artikelgroep exporteren" alleen uitvoerformaat Webshop.xml versie 3.0 verkregen worden.
Vanaf deze release kunnen de volgende uitvoerformaten gekozen worden (zie Uitgebreid exporteren voor de uitleg van de diverse formaten):
  • Asset.xlsx
  • Asset.txt
  • Campagnes (het resultaat van de Webservice is een link naar IJzersterk waar met de selectie een Campagne gemaakt kan worden)
  • Publicaties (het resultaat van de Webservice is een link naar de Publicatieportal waar de selectie gepubliceerd kan worden)
  • Gerelateerde artikelen
  • Webshop.xlsx
  • Webshop.txt
  • Webshop.xml versie 3.0
  • Webshop.xml versie 3.1
2
Vanaf deze release is het ook mogelijk om bij de in punt 1 genoemde uitvoerformaten de gewenste exportinstellingen mee te geven (options), waarmee de inhoud van de bestanden te beinvloeden zijn. Zo kun je bijvoorbeeld aangeven dat in de webshop.xml versie 3.1 gebruik gemaakt moet worden van de eigen classificatie. Of dat je ook vervallen artikelen wil zien in de webshop.xlsx.
3
Er is een nieuwe basisparameter beschikbaar: "lang". Voorheen werd altijd de taal van de ingelogde gebruiker gekozen voor de selectie van artikel(groep)en en de weergave van het resultaat van de Webservices. Nu kan met deze parameter de gewenste taal worden meegegeven. Als de paramater niet meegegeven wordt, zal voortaan de standaardtaal van de relatie van de ingelogde gebruiker gelden. Geadviseerd wordt om deze parameter altijd mee te geven zodat het resultaat van de Webservice niet afhangt van de taalinstelling van de relatie van de ingelogde gebruiker.
4
Nog twee nieuwe basisparameters: "articleid" en "articlegroupid". Deze vervangen de oude parameter "id" (die, alhoewel afgeraden, nog wel gebruikt kan worden), die afhankelijk van het exporttype of zocht op Article id of op ArticleGroup id. De nieuwe parameters zijn duidelijker in gebruik omdat ze maar één betekenis hebben. En bovendien kan door de nieuwe parameters nu op beide id's gezocht worden waardoor de Webservice meer resultaten op kan leveren.
 
Een aantal voorbeelden waarin diverse nieuwe functionaliteit gebruikt wordt (door autorisatieverschillen kan het voorkomen dat voorbeelden niet werken): 
 
Het resultaat van deze Webservice is een downloadbare file in het uitvoerformaat Webshop.xml versie 3.1 waarin alle artikelen uit de ERP-lijst opgenomen zijn in het Nederlands inclusief genormaliseerde kenmerken ook als het vervallen artikelen betreft.
 
Het resultaat van deze Webservice is een downloadbare xml-file in het uitvoerformaat Webshop.xml versie 3.1 waarin het artikel met GTIN 8718326007062 in het Engels is opgenomen inclusief genormaliseerde kenmerken met maar één classificatieniveau.
 
Het resultaat van deze Webservice is een downloadbare Excel-file in het uitvoerformaat Webshop.xlsx waarin de artikelgroep met articlegroupid=1667818 is opgenomen.

Opgeloste bugs:
1
Het prijslijstgedeelte <ProductDetailPrices> ontbrak in zijn geheel in de Webshop.xml versie 3.0 bij het aanroepen van
maar zal vanaf deze release wel opgenomen worden. 
2
Soms leverde
https://www.ez-catalog.nl/WebService/Export/WebshopXml3/ArticleGroup/?... (Artikelgroep exporteren)
een webshop.xml versie 3.0 op met alleen een classificatie erin. Vanaf deze release zal de xml gevuld zijn met de gehele artikelgroep van het gevonden artikel.  
3
Ook kon het voorkomen dat
https://www.ez-catalog.nl/WebService/Export/WebshopXml3/ArticleGroup/?... (Artikelgroep exporteren)
helemaal geen resultaat opleverde terwijl het gezochte artikel wel voorkwam. Vanaf deze release zal er wel een gevulde xml geretouneerd worden met de gehele artikelgroep van het gevonden artikel.  
4
Als er gezocht werd op GTIN en er werden meerdere artikelen gevonden, dan werkte de volgende Webservices niet:
  • https://www.ez-catalog.nl/WebService/Article/?... (Artikelpagina openen)
  • https://www.ez-catalog.nl/WebService/Export/WebshopXml3/Article/?... (Artikel exporteren)
  • https://www.ez-catalog.nl/WebService/Export/WebshopXml3/ArticleGroup/?... (Artikelgroep exporteren)
  • https://www.ez-catalog.nl/WebService/ArticleAsset/ImageFullSize/?... (Afbeeldingen van artikel tonen)
Vanaf deze release zal er, als er in het zoekresultaat meerdere artikelen zitten, één geselecteerd worden. Voor welk artikel gekozen wordt, hangt af wie het artikel ingevoerd heeft. De prioriteit is als volgt:
1.     Het artikel die de aanvrager van de export zelf ingevoerd heeft
2.     Het artikel die de data leverancier van de aanvrager ingevoerd heeft
3.     Het artikel ingevoerd door een leverancier
4.     Het artikel ingevoerd door een fabrikant
5.     Het artikel ingevoerd door een inkoopcombinatie/groothandel
5
In alle Webservices waarin Basisparameters gebruikt kunnen worden werkte de parameter mode=x niet altijd zoals bedoeld. In deze release is dat gecorrigeerd.
 

Downloadpagina

Door te kiezen voor Instellingen, Download EZ-catalog wordt een pagina geopend waarmee de applicatie van EZ-catalog gedownload kan worden. Deze pagina is vernieuwd.
Ook is er op deze pagina nu een link opgenomen naar de meest voorkomende oorzaken bij installatieproblemen
 

Geplande taken

Bij het aanmaken van een geplande export kan gebruik gemaakt worden van de knop Controle verbinding. In incidentele gevallen werkte deze knop niet. Dit is opgelost in deze release.
 

Catalogusselectie import

Als er een catalogusselectie ingelezen werd waarbij de kolom ExportSelection te lang was dan mislukte de import. Vanaf deze release verschijnt een duidelijke foutcode.
 

Drukproef

Het kon voorkomen dat een (gepersonaliseerde) drukfproef mislukte omdat er opsommingstekens voorkwamen in de specification footer die niet netjes geconverteerd werden in het opschoningsproces in de nachtelijke verwerking. Dit is aangepast in deze volgende release.
 

Exporteren prijslijsten

Bij het exporteren van prijslijsten zal vanaf deze release, als gekozen is voor taal gebruikersomgeving Engels, de Angelsaksische weergave gebruikt worden voor prijzen en getallen (met o.a. punt als decimaal).
 

Certificaten

In het tabblad certificaten werden ook artikelen getoond met inactieve certificaten. Vanaf deze release zullen deze niet meer getoond worden.
 

Artikeldetailpagina

Er kan zowel boven als onder de artikelregels een commerciële tekst getoond worden (specification header en -footer). Op de artikelgroeppagina is de footer wel zichtbaar onder de artikeltabel, op de artikeldetailpagina was dat nog niet het geval. Daar gaat deze release verandering in komen.
 

Artlink import

Sinds de vorige release kon het in specifieke gevallen voorkomen dat na het importeren van een Artlink de taal werd aangepast bij bepaalde exports. Vanaf deze release is dit opgelost.
 

Dashboard