Datawaardering
In deze release is de
datawaardering toegevoegd, waarmee de kwaliteit van de leveranciersdata uitgedrukt wordt in sterren, waarbij 5 sterren het maximaal haalbare is. Door de datawaardering is de kwaliteit van de data dus voortaan in één oogopslag te zien. Om tot een objectieve waardering te komen zijn een aantal
onderwerpen gedefinieerd. Per onderwerp wordt voor de data van een leverancier een waardering berekend. De
onderwerpen zijn terug te vinden in het
dashboard. Het gewogen gemiddelde van alle onderwerpen vormen uiteindelijk de waardering voor de leveranciersdata. Daarbij zullen onderwerpen die beslist niet mogen ontbreken zwaarder wegen dan onderwerpen die als minder belangrijk worden beschouwd.
Lees
hier alles over de
datawaardering.
Let op: het kan enige tijd duren voordat alle datawaarderingen correct getoond worden na het uitrollen van de release door de vele berekeningen die plaats zullen vinden.
Tabblad Leverancier
De waardering is voor alle relaties zichtbaar zijn op
het tabblad Leveranciers en is ook toegevoegd aan de Dashboard export.
Voorheen waren op dit tabblad alleen de leveranciers en inkoopcombinaties zichtbaar als de ingelogde gebruiker geautoriseerd was om (een selectie van) artikelen te zien van deze partijen.
Dat verandert vanaf deze release: ook leveranciers en inkoopcombinaties waar geen autorisatie voor is zijn nu zichtbaar. Wel zijn deze tegels lichtgrijs en is het is niet mogelijk het dashboard te openen.
Ook komen ze niet voor in de exports onder de Exporteren knop.
Vanaf deze release kunnen de leveranciers ook op meerdere manieren gesorteerd worden:
De datawaardering van alle leveranciers waarvoor de gebruiker geautoriseerd is kunnen geëxporteerd worden (horizontaal: per leverancier een regel):
Lees hier alles over deze export. In deze pagina wordt ook in detail uitgelegd hoe de datawaardering berekend wordt.
De export bevat per datawaardering onderwerp diverse velden waarmee de berekening van de totale datawaardering tot stand komt.
Deze export is vooral bedoeld om, samen met de technische instellingen, de berekeningen van de datawaardering te kunnen doorgronden.
Dashboard
De waardering is ook zichtbaar in het
Dashboard rechts bovenaan:
Onder de knop Exporteren zijn 2 nieuwe exports toegevoegd:
-
De
export Datawaardering: deze bevat dezelfde informatie zoals hierboven beschreven met het enige verschil dat het hier verticaal geëxporteerd wordt voor alleen deze leverancier.
-
In dit adviesrapport staan alle doelen vermeld. Als alle doelen behaald zijn wordt de data van de leverancier gewaardeerd met de maximale score: 5 sterren.
Onder "NIET behaalde doelen" staan alle verbeterpunten. Het doel waarmee de waardering het meest verhoogd kan worden staat bovenaan. Het is een logische stap voor de leverancier om daarmee als eerste aan de slag te gaan. Klik op het vraagteken achter de regel voor uitleg maar vooral het stappenplan om het doel te behalen.
Overige aanpassingen in het dashboard:
Artlink
-
Als er veel Selections worden gebruikt in een
Artlink import, wordt het systeem zwaar belast en ondervinden veel gebruikers hier hinder van. Daarom is er in deze release een maximum ingesteld hiervoor (voorlopig op 25). Als er te veel Selections gebruikt worden in een Artlink import zal dit in
lopende taken inzichtelijk gemaakt worden in de laatste kolom.
-
Het kwam de laatste tijd regelmatig voor dat Artlinks lang duurden. Daarom is dit proces versneld.
-
In uitzonderlijke gevallen kon het voorkomen dat met behulp van een
Artlink van een Nederlandse afnemer bepaalde velden (Freefields) gekoppeld worden aan een leverancier die geen Nederlands beschikbaar heeft. Daardoor kon de nachtelijke verwerking mislukken. Dit is in deze release opgelost.
Url's
Lege en foutieve Url’s zorgden ervoor dat bij
Uitgebreid exporteren de exports van bepaalde uitvoerformaten (Asset.txt, Asset.xlsx, Webshop.txt en Webshop.xlsx) mislukken.
Vanaf deze release worden deze lege en foutieve Url's niet meer gesynchroniseerd van EZ-catalog naar EZ-web.
Leveranciers kunnen controleren welke Assets niet gesynchroniseerd worden naar EZ-web door de Assets
te exporteren in EZ-catalog: in de kolom IsActive zal achter de betreffende asset "N" staan.
Filteren
Als er gekozen werd voor een
filter zoals Merk en Type met daarin een & teken dan volgde er voorheen een foutmelding. Dit is verbeterd in deze release.
ERP-lijst
Als een artikel niet beschikbaar is in de taal die de ingelogde gebruiker ingesteld heeft als
taal gebruikersomgeving stond dit artikel toch in de
ERP-lijst. In deze release worden alleen nog artikelen getoond in de ERP-lijst die beschikbaar zijn in de gekozen taal.
Lopende taken
In
lopende taken was de weergave van de datum die in de kolom Status staat niet altijd Angelsaksisch (met "/") indien de
taal gebruikersomgeving op Engels ingesteld staat. Dit is opgelost in deze release.
Geplande taken
Een geplande taak waarmee één van de nieuwe
uitvoerformaten zoals
Webshop.xlsx wordt geëxporteerd toonde in de kolom Extra informatie: “Formaat: (onbekend)”. Vanaf deze release staan hier de juiste formaatbeschrijvingen.
Publicaties insluiten
De HTML insluitcode bevatte niet altijd de juiste taal waardoor een aanvraag in een andere taal dan de standaardtaal van de relatie niet altijd goed ging. Dit is opgelost in deze release.