×
Menu
Index

EZ-web

 

Genormaliseerde kenmerken

Naast leverancierskenmerken worden er ook genormaliseerde kenmerken vastgelegd in onze database: dit zijn gestandaardiseerde, uniforme kenmerken die door EZ-base beheerd worden en die gelijk zijn voor alle artikelgroepen binnen een classificatie, ongeacht de leverancier. Artikelen zijn hierdoor onderling beter te vergelijken en doorzoekbaar.
Deze kunnen geëxporteerd worden in bijvoorbeeld uitvoerformaat webshop.xml versie 3.1.
Ook zijn ze zichtbaar op de artikeldetailpagina.
Deze normalisatiegegevens, beheerd in een losse applicatie, worden dagelijks geïmporteerd in onze database.
Het gaat hier om enorme aantallen (op dit moment liggen er voor alle artikelen in onze database miljoenen genormaliseerde kenmerken vast). Dit aantal is nog steeds groeiende.
Daarom is het geheugengebruik van het importproces geoptimaliseerd in deze release. Ook is het proces versneld.  
 

Artlink

Met behulp van de Artlink kan een vakhandel een eigen classificatie koppelen aan leveranciersartikelen. Bij vervallen artikelen werkte dit echter niet correct. Vanaf deze release is dit opgelost en worden ook vervallen artikelen getoond en geëxporteerd als gekozen wordt voor de eigen classificatie.
 

Mijn selectie

In deze release is het volgende verbeterd aan Mijn selectie:
 

Productentabblad

In het productentabblad werd in incidentele gevallen de afbeelding niet goed getoond. Dit is aangepast
 

Ongeclassificeerd

In het productentabblad, als de selectie wordt weergegeven in de vorm van classificatieknoppen, worden artikelen die niet ingedeeld zijn in de EZ-base classificatie getoond onder deze knop:

Vanaf deze release wordt het correcte aantal ongeclassificeerde artikelen weergegeven achter "Ongeclassificeerd".
 

Kruimelpad

Vanaf deze versie worden filters zoals de optie Actieve artikelen niet meer onterecht aan of uit gezet als er op een onderdeel van het kruimelpad geklikt wordt.
Klik hier voor uitleg van het kruimelpad.
 

Eigen classificatie

Als bij het filteren gekozen werd voor een eigen classificatie werd er soms ten onrechte geen resultaat getoond. Dat is opgelost in deze release.
 

Actieve artikelen

Indien er gebladerd werd op het productentabblad kon het voorkomen dat de optie Actieve artikelen ongewenst aangepast werd. Dit is opgelost in deze release.