×
Menu
Index

EZ-catalog

Vervallen

Er zijn twee statussen in het systeem die met elkaar aangeven of een artikel actief is of vervallen. Als een artikelgroep op vervallen gezet wordt, wordt incidenteel maar één van deze twee statussen aangepast wat op andere plekken in het systeem een inconsequente werking geeft. Dit is in deze release opgelost.
 

Im- en export vertalingen

In bepaalde gevallen kon de import en export van vertalingen heel lang duren. Hiervoor is een aanpassing gedaan waardoor dit aanzienlijk versneld is vanaf deze release.
 

Kenmerken naar specificatie verplaatsen

Als bij alle artikelen binnen een artikelgroep de waardes bij een kenmerk gelijk zijn, kan ervoor gekozen worden om dit kenmerk aan het specificatieveld toe te voegen
Als echter door aanpassingen binnen de groep de waardes niet meer gelijk zijn, trekt het systeem dit automatisch recht. Hierop bleek bij de artikelimport een uitzondering te zijn: er werd alleen naar actieve artikelen gekeken en niet naar vervallen artikelen. Hierdoor kon het voorkomen dat kenmerken met ongelijke waardes in het specificatieveld bleven staan. Dit is in deze release opgelost.
 

Gerelateerde artikelen

Het importeren van gerelateerde artikelen kon een onbekende fout opleveren als er heel veel gerelateerde artikelen aan één artikel hingen. Dit is opgelost in deze release.
 

Redigeerstatus

Als er voorheen een Artikelimport plaatsvond en de kolom Group ID was gevuld (waarmee de groepsvorming via de import bepaald kan worden) dan werd de status altijd naar Nog te redigeren/Niet gefiatteerd gezet. Terwijl dat niet nodig is als aan de groepsvorming niets verandert na de import. In deze release is dit opgelost.
 

Processor- en geheugengebruik

In deze release zijn bepaalde instellingen aangepast waardoor het processor- en geheugengebruik van de EZ-catalog applicatie lager zijn. Hierdoor daalt ook het energieverbruik.
 

Dubbele assets

Voorheen was het mogelijk om per Artikel(groep) met de knop Asset
de waarde van een asset aan te passen.
Dit veroorzaakte echter op andere plaatsen in het systeem diverse fouten.
Daarom is vanaf deze release het niet meer mogelijk om een asset op deze plaats van een andere naam te voorzien.
 
De werkwijze die aangeraden wordt om een waarde aan te passen: